Out into the World

Auckland - Paihia - Auckland

Kategori: Nya Zeeland

Hej på er allihopa!
.
Har inte uppdaterat på ett tag för jag har helt enkelt inte haft tid!
.
I fredags åkte jag från Wellington till Auckland med Stray, en resa som tar 12 timmar (jättekul dag!). Sedan när jag och Johanna kom till hostlet hade de tappat vår bokning (ännu bättre dag!) Turligt nog finns det två hostel av samma kedja i Auckland så vi fick gå dit. Där fick vi till vår lycka en egen lägenhet för samma pris som ett vanligt rum skul kostat! Vi hade eget kök och allt! Så vi beslutade oss för att laga middag med Youri, det blev ris med en grönsaksås och vin samt kladkaka till efterrätt! Riktigt gott.
.
På lördagsmogonen åkte jag och Johanna upp norrut till Paihi, en riktigt mysig liten stad. Nästa morgon åkte vi med Dune Rider upp till Cape Reigna, den nordligaste delenav NZ! Där kan man se Tasmanska Havet och Stilla Havet mötas. Efter det bar det av till 90 Mile Beach (egentligen bara 60 miles) för sandboarding. Det går till så att man kämpar sig uppför en sanddyn för att sedan ligga på mage på en bräda och åka nerför samma sanddyn. Mycket roligt, men också väldigt sandigt. Sedan åkte vi tillbaka till Paihia för natten.
.
Idag hade vi flerat timmar på oss i Paihia så vi tog färjan över till Russel, den första bosättningen i NZ! Vi spenderade några timmar där och sedan några timmar i Pahia. SEdan blev det Steaybussen tillbaka till Auckland. Här ska jag nu vara i 8 nätter innan Australien! Mer uppdateringar om detta kommer innan jag åker!


Johanna i vårt kök!


Middagen!


De två haven möts


Sandboarding


Ha det bra

//Olivia

Kommentarer

  • Lena säger:

    Härligt att se ett nytt inlägg på bloggen o höra att du har det bra!!

    Vi är nu i Vemdalen på Sportlov. Idag var vi till Björnrike hela dan med Micke & Jennifer.(Micke säger att han kollar din blogg varje dag) De är hos oss nu o vi ska äta middag. Solen har strålat och backarna var jättefina. Alice åkte snowboard medans du åker sandboard!!

    Ha det bääääääst!

    // Mamma, pappa,Alice,Adam, Micke & Jennifer

    2011-03-07 | 18:32:43

Kommentera inlägget här: