Out into the World

Queenstown

Kategori: Nya Zeeland

Hej på er!

Nu är jag i Queenstown och har varit här i 3 dagar.

Vi åkte från Makarora i torsdags och hade ett stopp i den lilla staden Wanaka vid Lake Wanaka. Där hoppade Luise och några andra av för att stanna i några nätter, alltid tråkigt när man splittras. Men man träffas ofta igen någon gång på turen. I alla fall så hade vi lunch vid sjön innan vi åkte vidare mot Queenstown. I utkanten av staden stannade vi och tre av killarna kunde hoppa bungy jump från bron där de gjorde det den första gången. Riktigt häftigt var det att se. Hit kom vi på eftermiddagen, vi chekade in på vårt hostel Nomads. Det är ett rktigt bra hostel, bra rum, bra badrum och trevlig personal. De har gratis frukost och middag varje dag. Vi åt middagen, en chilli som verkligen gjorde skäl för namnet. Jag tycker om stark mat, men det här var för starkt! Här bor jag i ett rum för 8 med MAria, Johanna Caroline, Eline och Ralf. 5 blonda tjejer och en kille, lite roligt är det. Sedan träffades vi alla på baren Revolver där vi åt en barbeque för 3 dollar (ca 15 kr). Vi stannade där ett tag innan vi gick vidare till en annan bar, Altitude. Jag spenderade väldigt mycket tid med två finska tjejer, Johanna och Maria. På denna bar hade stray 2 för priset av 1 så jag och Johanna köpte varannan drink, väldigt billigt. Där stannade vi ett tag och dansade och hade kul Sedan bar det av till tredje baren, The World Bar. Där var det väldigt mycket folk men det var roligt ändå. Jag och Johanna gick därifrån vid ca 2.30 men kom bara ut genom dörren innan vi träffade Bubbels som drog med oss in igen. Efter att vi dansat lite till stod vi utanför och pratade lite innan vi gick tillbaka till hostlet. En riktgit bra kväll!

På fredagen sov vi länge, något vi inte får göra alltför ofta. Sedan gick vi till ett vädigt populärt burgerplace, Fergbuger. Hamburgarna där var otroligt stora! Jag och Maria gjorde misstaget att beställa strips också, vi orkade inte ens äta upp våra burgare. Men gott var det i alla fall, jag åt en tofuburgare som var väldigt bra. Resten av dagen spenderades med att sova, tvätta, vandra omkring i standen och sedan sova igen.

Idag gick jag och Maria upp tidigt för vår Jet Boating tur. Vi åkte i ca 30 minuter och det var jätteroligt. Vi åkte mellan klippor och föraren körde ca 10 cm ifrån klipporna, väldigt spännande. Han gjorde också 360 graders svängar så vi blev riktigt blöta. Men roligt var det. Efter mötte vi upp Johanna och gick på Subway och åt lunch. Sedan gik jag och Maria och shoppade lite, jag köpte ett par leggins (har varit saknat!) och en lite finare vit topp.

Ikväll ska en stor del av gruppen gå ut och äta tillsammans eftersom vi går skilda ägar imorgon. Några av oss åker ner söderut med Bubbels, några åker norrut och några stannar längre i Queenstown. Så ikväll blir det ett litet hejdå.

Här är lite bilder från Queenstown:

Ralf ska hoppa bungy jump!


Maria, jag och Johanna på Altitude


Eline, Aline, Caroline, Yuri and Nicole dansing in Alitude


En Jet Boat (inte den jag var i)



Jag updaterar igen så fort jag får tillgång till internet igen, är väldigt dåligt med det här på sydön.

//Olivia

Kommentarer

  • Lena säger:

    Vad skönt för er att få vara på samma ställer ett par dagar så ni hinner koppla av lite - och gå på pub tex.... Här hemma hade vi minus 27 grade igår kväll, så passa på att njuta av värmen!!!

    Kram,

    mamma

    2011-02-19 | 19:36:54
  • Carina Filin Berglund säger:

    Åh, så härligt du har det Olivia!...Kram på dig!

    2011-02-19 | 19:49:42
  • Simon säger:

    Aaaaaah!!! Fergburger!!!! :)

    2011-02-20 | 12:19:26
  • Olivia säger:

    Simon: Det var jättegott! Men så stora, omöjligt att äta hela. Men absolut värt det ändå! :)



    Carina: Hoppas ni har det bra i Sundsvall också. Kramar!



    Mamma: Väldigt skönt att inte behöva flytta på några dagar!

    2011-02-21 | 08:43:24

Kommentera inlägget här: