Out into the World

Franz Josef

Kategori: Nya Zeeland

Hej igen! Blir faktiskt ett inlägg idag också.
.
Idag gick jag som sagt på en fulldagsvandring upp på Franz Josef glaciär. Det var helt otroligt! Det absolut bästa jag har gjort under hela resan, utan det minsta tvivel!
.
Vi började med att åka buss från stationen. Sedan fick vi gå en bit genom skog innan vi kom till dalen vid glaciären. Där splittrades vi i tre grupper, en för de som ville gå fort, en för de som ville gå långsamt och ta foton och en som var i mitten av dessa. Jag valde gruppen i mitten. Sedan gick vi ca 2 km genom dalen innan alla grupper splittrades i två. Jag hamnade med en guide som hette Mark och som var jättebra.
.
Därefter började vi gå uppför glaciären. Vi fick speciella skor med "spikar" under så vi kunde gå ordentligt. Vi gick både upp och ner för branta delar så det var riktigt bra med dessa. Vi fick även hoppa över sprickor i isen vilket var riktigt häftigt. Men det absolut bästa var när vi gick igenom dessa sprickor. Det var riktigt smalt och vi fick precis plats i dem. Efter var man dyblöt av allt isvatten som silade nedför väggarna. 
.
Vi fick inte gå ända till toppen av glaciären, de tar inte med turister upp dit för det är för svårt. Men vi kom till en platt avdelning rätt högt upp och man kunde se nedför glaciären och in i dalen. Hela dagen var perfekt! Asolut ett måste om ni någonsin komemr till NZ! Det är inte speciellt svårt och man hamnar i grupper anpassade efter fart, kondition och vad man är ute efter.
.
Här kommer lite bilder från dagen:

Franz Josef Glaciär


Vår guide Mark


Jag på tppen av glaciären


Jag i en av de häftigaste sprickorna vi gick igenom


.
Hoppas ni har det bra.

.
//Olivia


Kommentarer

  • Lena säger:

    Wow - vad häftigt! Vilka härliga äventyr du får vara med om.

    Kramar till 1000 //mamma

    2011-02-15 | 10:20:01
  • Marie Nordenfjäll säger:

    Ojoj vad avundsjuk man blir!!

    Läser att du har det bra - o får vara med om mycket!

    Ser fram emot nästa inlägg o bilder!!

    Kul att du tar dig tid att uppdatera oss här hemma



    //Marie

    2011-02-15 | 15:15:48
  • Carina Filin Berglund säger:

    Åh, vilken upplevelse! Ser verkligen häftigt och härligt ut där du går i en av sprickorna. Kram på dig!

    2011-02-16 | 08:31:42

Kommentera inlägget här: